12 Temmuz 2012 Perşembe

Hangi Egzersiz Kaç Kalori Harcatır?


Zayıflamak için, öncelikle zayıflamada sporun etkisini bilmeli, ve sonrasında da şu bilgiye sahip olmalısınız: bir haftada yarım kilo vermek istiyorsanız, hafta boyunca harcadığınız kaloıri miktarının 3500 olmasını sağlamalısınız… Peki bunu yapmak zor mu? Hangi egzersiz kaç kalori harcatır sorusunun yanıtını bilirseniz, bu durumun kesinlikle zor olmadığını görürsünüz. Zayıflamada sporun etkisi tam bu noktada ortaya çıkmaktadır. Hangi egzersiz kaç kalori harcatır hemen bakalım:

Hangi Egzersiz Kaç Kalori Harcatır? Kalori Yakma Hesabı
Bir saat boyunca, orta tempolu yüzme egzersizini gerçekleştirdiğinizde, toplamda 600 kalori harcarsınız. Bir saat boyunca koşarak merdiven çıkmanız halinde ise,
900 kalori harcarsınız; elbette bir saat merdiveni aynı anda çıkamayacaksınız, bunu zamana yaymalı, ve hesabınızı da orantılı olarak gerçekleştirmelisiniz. Hızlı bir şekilde bir saat boyunca kürek çekerseniz, 525 kalori harcarsınız.
Hangi egzersiz kaç kalori harcatır sorusunun yanıtlarını almaya devam ederken, normal tempo ile merdiven çıkmak hakkında bilgi verelim… Bir saat boyunca, normal tempoda merdiven çıkarken harcadığınız kalori miktarı 490′dır. Bir saat boyunca kickboks yaparsanız 615 kalori harcamış olursunuz. Bir saatlik aerobik ile harcanacak kalori miktarı ise 630′dur. 560 kalori harcamak için, bir saat, kondisyon bisikleti çalışmanız gerekmektedir.
Zayıflamada sporun etkisinden söz etmeye devam ederken, bir saatlik halter kaldırmanın 488 kalori harcamaya denk olduğunu belirtmemiz gerekmektedir. Bir saat ip atlayarak 780 kalori harcanırken, saatte beş mil koşmak ile 700 kalori harcandığının da bilinmesi gerekmektedir.
Zayıflamada sporun etkisini görmek için, hangi egzersiz kaç kalori harcatır sorusunun bilincinde olarak spor yapmanız gerekmektedir. Her gün farklı egzersizler yaparak da istediğiniz kalorilerden kurtulma işinde başarılı sonuçlara ulaşabilirsiniz. Bunun yanında, eğer sizinle birlikte, kilo vermeye çalışan başka birisini tanıyorsanız da, zayıflamada sporun etkisini ona gösterebilir, ve bu eylemi daha keyifli bir hale getirebilirsiniz…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder