10 Temmuz 2012 Salı

Cilt bakımı nasıl olmalıdır ?

yorgun cilt bakimi 300x262 Cilt bakımı nasıl olmalıdır ?

Her kadın cilt bakımına büyük önem verir.Bazı kadınlarda cilt bakımı yaparken mevsimlere göre yaparlar.
Cilt bakımı nasıl olmalıdır ?
Hava sıcaklıklarının değişimiyle birlikte cilt bakımınızında rutininizin kesinlikle değişmesi gerekmektedir. Cildinizi yaz aylarında işlediği gibi değilde, kesinlikle yeni rutine alıştırarak kış aylarına göre tempolamanız gerekir. Kış aylarında vücudunuzun zarar görmemesini ve
genç kalmasını istiyorsanız, kesinlikle bu adımları takip etmelisiniz;
- Sabah kalktığınızda sıcak bir duşa merhaba deyin, duştan çıkmadan 15 saniye boyunca soğuk su altında kalın. Gittikçe sıcaklığı arttırın ve hemen ardından biraz soğutun. Bu işlemi mümkünse 2 dakika tekrarlayın. Bu, basit bir hidroterapi tekniği iken, vücudunuzdaki kan dolaşımını düzenleyerek cildinizin canlanmasını sağlar. Bu, hem dinçleştirici hem de çok faydalı bir bakımdır.
- Yüksek koruma faktörlü, çinko oksit içeren SPF30 koruyucu krem ve kaliteli bir nemlendirici kullanın. Dudaklarınızın çatlamaması içinse yoğun nem veren ve E vitamini içeren balmi kullanmanızı sizlere öneririz.
- Cildinizi en az haftada iki kez eksfoliye dilen ve cildinizin ölü hücrelerden arınmasını sağlayın. Cildinizin ekstra nemi emebilmesi bu işlemle sağlanacakken, yazın üretilen yağ kışın soğuk havalarda sorun olmaktan çıkacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder