9 Temmuz 2012 Pazartesi

Buhar Banyosu Ve Siyah Noktalar



Son zamanlarda buhar banyosu yapmak için çok çeşitli aletler çıkmasına rağmen, her istediğimizde rahatlıkla yapabileceğimiz nineden kalma yöntemlerden birisini size anlatmak istiyorum. Tahmin ediyorum herkes bunu duymuştur. Bilirsiniz duyduğunuz şeyleri birkez daha duyuyor olmak bazen sıkıcı olabileceği gibi bazen de aslında aklımızdakilerin yerleşmesine ve bize hatırlatmasına da yardımcı olabiliyor. Umarım siz okuyanlar için ikincisi geçerli olur.
Evet, yapılacak en güzel yöntemlerden birisi sıcak su kaynatmak için kullandığımız elektrikli çaydanlıklarda suyu önce kaynatmak. Bir, iki dakika bekledikten sonra
büyükçe bir havluyu alarak başımızın üzerine örtüp, yüzümüzü çaydanlığın buharına tutmak. Yalnız dikkat etmelisiniz, buhara hemen kaynar kaynamaz yüzünüzü tutarsanız, yanma riskiniz oluşabilir. Siz mesafe ve süreyi ayarlarsınız. Sadece dikkatli olun yeter.
Tabii bunu yapmadan önce kaynatacağınız suyun içerisine papatya, ıhlamur, maydanoz gibi cilde faydalı bazı bitkileri atmakta da fayda var.
Cildinizi buhar banyosu ile bir güzel gözenekleri açtıktan sonra sıra siyah noktalarınızı çıkartmaya geldi. Siyah noktalarınızı sakın ellerinizle çıkartmayın. Eczaneden alacağınız çok ucuz olan plastik şırıngalar bu iş için ideal olacaktır. Bu şırıngaları iğnesiz olarak kullanacaksınız.
Şırınganın iğnesiz ucunu siyah noktaların üzerine hafifçe bastırdığınızda siyah yağ tabakası şırınganın içine dolacaktır. Bu kadar basit ve ucuz bir yöntem.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder