10 Temmuz 2012 Salı

Bakımlı tırnaklar


Resim627 300x202 Yaratıcı Tırnaklar
Kadınların bir diger özel bakım yaptırdıgı tırnaklara deginmek istiyoruz.Bakımlı tırnaklar olarak kadınları etkileyen bir unsurdur tırnak bakımı.
Elleriniz ve tırnaklarınızın bakımlı görünmesi için sadece oje sürmenin yeterli olduğunu düşünüyorsanız, yanılıyorsunuz. Önemli olan temel bakım püf noktalarını uygulamak…
* Bakımlı tırnaklara kavuşmak için mutlaka bir kuaföre ya da güzellik merkezine gidip saatler harcamanıza gerek yok. Önce, ellerinizi sıcak suyla ve
bol sabunla yıkayın. Bir fırçayla tırnaklarınızı fırçalayın. Tırnak etrafında oluşan, kutikül denilen, ölü deriyi tırnağınıza doğru iterek işleme başlayın. Eğer çok fazla kutikül varsa, küçük makas yardımıyla onları temizleyin. Daha sonra tırnaklarınızı istediğiniz boyda kesin.
* Tırnaklarınız sarı ve mat mı görünüyor? Bir limonu ikiye kesin ve tırnaklarınızı limonla ovalayın. Kısa sürede farkı göreceksiniz.
* Ojeyi temizlemek, sürmekten daha zor olabilir. Pamuk ve aseton her zaman yardımcıdır ama biraz da marifetli olmalısınız. Özellikle koyu renk ojeleri tırnağınızın kenarlarından başlayarak dışa doğru silin. Ojenizin altına parlatıcı sürmek de işinizi kolaylaştırır.
* Tırnağınız çabuk kırılıyorsa ya da çok zor uzuyorsa, mineral ve protein alımınızı artırmalısınız. Özellikle yaz aylarında bolca su tüketmelisiniz. Ayrıca tırnaklarınızı hep aynı yöne doğru, yumuşak bir törpüyle törpülemelisiniz.
* Tırnaklarınızı törpüledikten sonra, nemlendirici bir kremle ellerinize ve tırnaklarınıza masaj yapın. Dilerseniz oje de sürebilirsiniz. Hepsi bu kadar. Ama ayda en az bir defa kuaföre gidip, manikür yaptırmanın hem size hem de tırnaklarınıza iyi geleceğini de söyleyelim.
* Tırnaklarınıza ayda en az birkaç gün oje sürmeyin. Tırnaklarınız nefes alsın. Tırnaklarınıza oje sürmediğiniz zamanlar, Hindistan cevizi yağı sürebilirsiniz. Daha sağlıklı görüneceklerdir.
* Kendinize ait, kaliteli bir manikür takımınız mutlaka olsun. Güzellik merkezinde ya da kuaförde manikür yaptırıyor olsanız bile, onlardan size ait olan takımı kullanmalarını isteyin. Böylece herhangi bir hastalığa yakalanma riskinden kendinizi korursunuz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder